Catalogus IBB | Uitdagende Outfit

Het volgende artikel is in de catalogus van het IBB geplaatst.

Toen mijn man predikant was van een gemeente hebben we regelmatig samen een Bijbelgedeelte bestudeerd. Bij het bestuderen van de Efeziërsbrief stuitten we op de wapenrusting waar hij één preek over wilde maken. Wij hadden op een gegeven moment echter zoveel studiemateriaal over de wapenrusting verzameld dat hij er niet één maar acht preken over heeft gemaakt. Persoonlijk werd ik zo gepakt door de boodschap die in elk onderdeel van de geestelijke wapenrusting verborgen lag, maar veel te omvattend bleek voor de preken, dat bij mij het verlangen ontstond om onze ontdekkingen ten aanzien van de door Paulus aangereikte geestelijke wapenrusting in een boekwerk te verwoorden. Het heeft me bijzonder verrast dat ik ook veel van mijn eigen levenservaringen in dit boek kon verwerken waardoor het een persoonlijk verhaal geworden is, waar velen zich in zullen herkennen. Uitdagende Outfit is een gemakkelijk leesbaar boek geworden met alledaagse voorbeelden over een ogenschijnlijk moeilijk onderwerp. Nadat het boek is verschenen heb ik zoveel positieve reacties van de lezers ontvangen dat dit mij toch ook heel erg verrast heeft. De boodschap die ik heb geprobeerd door te geven blijkt te zijn overgekomen.

Vanuit gespreks- en studiekringen heb ik een aantal keren de vraag gekregen of ik er ook gespreksvragen bij zou willen maken, zodat het boek gemakkelijker in kringen gebruikt kan worden. Ondertussen heb ik bij elk hoofdstuk zeven vragen opgesteld die zowel voor persoonlijk gebruik als ook voor gespreks- of bijbelstudiegroepen van toegevoegde waarde zijn.

De spreekbeurten die ik over dit onderwerp heb mogen doen zijn prachtige ontmoetingen geweest en ik zie uit naar de spreekbeurten die het volgend seizoen op het programma staan. Mijn debuut ‘Uitdagende Outfit’ heeft tot veel meer geleid dan ik ooit had gedacht en verwacht en daarvoor komt God alle eer toe. Mijn dankwoord voorin mijn boek heb ik afgesloten met een tekst uit Romeinen:

Alles is uit Hem ontstaan, alles is door hem geschapen, alles heeft in hem zijn doel. Hem komt de eer toe tot in eeuwigheid. Amen. (Romeinen 11:36)

Deze tekst is hier ook zeker op zijn plaats.

  

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s