Lezersreactie 3 | Hemelkinderen


Met vele tranen en ook her en der een glimlach van herkenning heb ik het boek ‘Hemelkinderen’ van Willie van A tot Z uitgelezen. Al het geel-gearceerde (zie filmpje) zouden mijn eigen woorden kunnen zijn. Zó veel herkenning en daarmee erkenning!!

De eerlijkheid van Willie over het niet ervaren van God, de schone schijn van buiten en verscheurdheid van binnen, het niet kunnen bidden, het niet durven te vertrouwen bij de daaropvolgende zwangerschap – het heeft me erg geraakt. Het is herkenbaar en ik voel me erdoor getroost en bemoedigd.

Vrijdag a.s. ben ik DV 24 weken zwanger van onze tweede zoon. Als alles verder voorspoedig verloopt zullen we in mei/juni ook ouders zijn van 2 zonen en een dochter, net als Willie. Voor de ogen van de wereld een “vervulde rijkeluiswens” zoals Willie schrijft (pag. 159), maar voor altijd zijn wij ouders van niet 2, maar 3 kinderen. Onze Manuel die geboren werd om in de hemel op te groeien zullen we hier altijd missen, maar hij is een grote bofkont dat hij dáár lééft – vooruit gereisd is zoals Willie het verwoord – en ons opwacht om ons op een dag te begroeten. Wat een hoopvol toekomstbeeld.

Lieve vriendin, dank je wel dat je me dit boek hebt gegeven, nota bene de dag voor Manuels geboorte- en sterfdag een maand geleden.

PS, mocht je mijn reactie naar Willie willen sturen, dan zou ik dat erg waarderen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s